Köszöntő kövek

Ezek a kövek pl. asztalon , pulton, bejárati ajtónál, teraszon, lépcsőn találják meg a helyüket, és azt a célt szolgálják, hogy valakinek, valakiknek a fogadását és távozását emlékezetesebbé tegyék. Ezt segíti a „Szép napot!” felirat is, mely a kő méretétől függően lehet festett és dekopázsolt. Természetesen más felirat is elképzelhető, azonban a Szép napot! az, amelyik az érkezőket és a távozókat is megszólíthatja.

Méretüket tekintve igen sokfélék lehetnek. Attól függően, hogy hová helyezzük őket, lehetnek tenyérnyiek, illetve akár 20-25 kilogrammosok is.

Díszítésük az ajándékkövekhez hasonlóan nagyon sokféleképpen történhet. Feliratozással, esetleg idézettel, egyéb szöveggel, egyedi mintával dekopázsolom, vagy festem őket, mely még különlegesebbé tehető fotódekopázzsal és különböző rátétekkel. A rátétek nagyon sokfélék lehetnek, attól függően, hogy milyen céllal, milyen helyszínre készül a kő. A teljesség igénye nélkül néhány példa: textilszalagok, gombok, tollak, csillogó díszek, préselt növények, fém veretek, saját készítésű nemez rátétek, termések, kagylóhéj, borosdugó, üzlethelységhez, teremhez, egyéb helységhez illő további díszek.


Vissza